dinsdag 27 mei 2014

Lesbos 1


Begin mei ben ik 8 dagen naar Lesbos geweest met vrienden. Lekker een weekje relaxen was niet de bedoeling, wel genieten.
Lesbos staat bekend als vogel eiland van half april tot half mei.
Iedere week heb je weer kans op andere soorten vogels die dan doortrekken naar hun broedgebieden in Europa/Azie.


De reden van onze late datum was het zien van bijeneters.
Drie jaar geleden was ik ook in Lesbos en zag toen 4 mei de eerste bijeneters pas arriveren.
Dat mocht ons nu niet overkomen. Nadeel is wel dat er nu al veel reigerachtigen waren doorgevlogen.

Ook steltkluten zaten er beduidend minder. Deze foto is omgezet naar zwart wit om de spiegeling wat meer te benadrukken. Ik zie nu dat het wit minder helder is dan in lightroom. Daar moet ik me nog in verdiepen want het hoort een high key te zijn.


Precies op de plek van 3 jaar geleden zaten nu weer vorkstaartplevieren. Vijf stuks om precies te zijn. Na lang observeren was deze aan ons gewend en kwam dichtbij een spinnetjes verorberen. Zeg maar gerust spin, want het zijn best joekels op lesbos.


Overal waar je gaat of staat val je over de kuifleeuweriken. Deze had een fraai klaprozenveldje als achtergrond en dat geeft een bijzondere sfeer.

Met het ondergaan van de zon ontdekte ik nog een zacht rotsje tussen de stenen in de muur. Het zachte bolleke blijkt een steenuil te zijn. Deze uil heeft maar een oog vandaar dat ik een foto heb gekozen waar dat niet opvalt.


Kiekeboe! Een woudaap die onze auto na een uur volledig accepteert en super dichtbij komt.


Klaprozen op lesbos. Dat is redelijk gewoon, maar de hele mooie veldjes kom je niet al te vaak tegen. Midden in een olijfboomgaard stond een pracht van een veldje klaprozen. De harde wind wilde ik in mijn voordeel gebruiken om beweging van de bloemen te vangen. Het effect bleek te weinig uit de verf te komen. Dat lukt wel toen ik de "big stopper" er op los liet.

2 opmerkingen:

cobie en bas van Es zei

Dat is nog eens mooi 8 dagen naar Lesbos en dan hiermee thuis komen geweldig mooi wat zijn die bijeneters toch prachtige vogels.
en dat de foto anders overkomt als dat hij bewerkt is dat probkeenm kom ik ook tegen, maar weet er nog geen oplossing voor.

Loes Belovics zei

Die bewegende klaprozen zijn net een schilderij, die gooit vast hoge ogen bij de Roots in juni :-)
De rest mag er ook zijn, maar je highkey mist inderdaad wat aan frisheid.
groeten Loes