woensdag 9 juli 2014

boswandelingEen weekje geleden besloot ik om in de omgeving 's avonds eens te scouten wat er zoals in het bos te zien viel. De zon scheen vrolijk door het bladerdek en ik hoopte een ree te zien op deze plek, dan zou het plaatje immers compleet zijn.


Nog te vroeg voor reeen natuurlijk en ik liep zachtjes verder. Boven me hoorde ik plots een zwarte specht roepen maar kreeg deze statige vogel met geen mogelijkheid in beeld.
Mijn oog werd geleid naar een smal bospad en ik nam de uitnodiging aan om daar eens door te lopen. Bij het kanaal was het paadje en het bos meteen afgelopen en vervolgde ik mijn route via de rand van het bos, parallel aan het kanaal. Een kleine groep lijsterbessen stond bij elkaar en was ik bijna voorbij gelopen. Want hoe krijg je lijsterbessen interessant op de foto zonder dat het een bewijsplaatje wordt? Bovenstaande foto is het uiteindelijk geworden. Vanuit een vage oranje vlek van lijsterbessen wil ik de aandacht vestigen op een trosje lijsterbes terwijl daarboven de typische lijsterbesbladeren hangen. 


Eenmaal een richting opgeslagen wist ik niet hoeveel kilometer ik deze weg zou moeten vervolgen voordat er een afslag zou komen die me weer enigzins naar het beginpunt zou leiden. Die vraag verdween naar de achtergrond toen ik deze wilde kamperfoelie zag bloeien, laag bij de grond en wat hoger in de bomen. Niet alleen de vraag hoe ik ze wilde gaan fotograferen was een uitdaging. De zon zakte gestaag terwijl de wind aanwakkerde. Dit gekoppeld aan lastige houdingen om dit bloempje te fotograferen maakte het tot een ware uitdaging. Ik was met louter de camera  op pad en had bewust die zware tas met attributen thuis gelaten. Geen statief, geen reflectiescherm, niks om de bloem vast te houden tegen de wind. Gewoon blijven proberen tot je een ons weegt of de zon is verdwenen.Op de terugweg kwam ik inderdaad nog twee keer reeen tegen. En zelfs op de plek waar ik het weilandje had gefotografeerd. Maar het was nu zo donker dat ik geen foto wilde maken. Op een mooie afstand heb ik toen een hele tijd naar het fourageren gekeken totdat de ree weer in de rand van het bos verdween. 

9 opmerkingen:

Rianne van der Waals zei

Mooie foto's!
Als fotoliefhebber wil je altijd gelijk de camera pakken maar kijken naar de dieren is ook een mooie beleving!
Groet, Rianne

cobie en bas van Es zei

het is je toch maar mooi gelukt zelfs zonder statief nou je moet wel een heel vaste hand hebben om zulke mooie foto,s met wind te kunnen maken,geweldig mooi is het geworden.

Ghita Pluijmaekers zei

Hoi Jowan,

Jij hebt het geleerde van Andrea meteen in praktijk gebracht, prachtige resultaten, de eerste foto en het doorkijkje met de besjes (derde foto) vind ik het allermooist.
groetjes Ghita

Jeany zei

Een beetje jaloers dst je lekker op pad kunt gaan in de bossen, dat wel ;)) maar vol bewondering voor je foto's , mooi die kleurrijke met die bessen, prachtig hoor!! Ik ga iemand zoeken die ook in de avonduren met mij de bossen intrekt hahaha

Corrie zei

Beste Jowan,
Je startfoto vind ik een juweeltje. Werkelijk prachtig: vorm, compositie en kleur.
Hartelijke groet, Corrie

Loes Belovics zei

Fraai werk, vooral de kleuren zijn prachtig!
Nr 1 en 3 zijn mijn favorieten.

Groeten en fijn weekend
Loes

advanduren zei

Mooie beleving Jowan op zo'n zomeravond. Die ree zou in dat doorkijkje inderdaad een mooi toetje geweest zijn, maar de experimenten met de bloemen zijn ook fraai. De eerste vind ik de mooiste.

Groeten,
Ad

René Vos zei

Fraaie beelden laat je hier zien! Zo wordt een boswandeling een avontuur.

Gr. René

Gonnie van de Schans zei

De foto met de lijsterbessen vind ik mooi Jowan. Een fijne sfeer heb je daar te pakken. Maar ook de kamperfoelie was een heerlijk onderwerp.
Groeten, Gonnie