donderdag 25 december 2014

Ruit om Eindhoven


Esp - gebiedje tussen Son en Breugel en Eindhoven

Al een hele tijd speelt in zuid-oost brabant de discussie rondom de ruit om Eindhoven. Volgens sommigen een noodzakelijk stukje asfalt tussen Helmond en Eindhoven dat diverse gemeentes overspant. Bijkomende schade is dat er een paar natuurgebiedjes doorklieft worden. Gebiedjes waar de plannenmakers geen waarde aan hechten. Want nog steeds heb ik het idee dat sommige beleidsmakers natuur alleen maar herkennen als er bos staat. En zelfs dat houdt hen niet tegen.


Nu is onlangs de financiele kraan dichtgedraaid in Den Haag. Wat betekent dat vanuit de regering in ieder geval geen geld is te verwachten. Dat zet de provinciale plannenmakers even op een zijspoor. Maar voor hoelang?


Hartje nederlandse winter, wanneer er geen blad meer aan de bomen is te vinden maar het niet koud genoeg is voor sneeuw of ijs, biedt esp nog genoeg mogelijkheden om met zwart-wit fotografie aan de slag te gaan.


Hier zou de aansluiting met de Kennedylaan gerealiseerd moeten worden, de drukke weg waarvan je het geruis op de achtergrond hoort. Deze foto's zijn alvast een eeuwige herinnering aan wat nu is en misschien ooit verloren gaat.


Maar misschien moet ik het allemaal niet zo zwart-wit zien.....For some time now there is a intense discussion about a new road that will lead (inter)local traffic towards Eindhoven. Although need for such a road is not evident and clear, some politicians try to push towards this solution. Several small typical landscapes have to be sacrified for new asphalt. Not only will the area never look the same again but the pieces of landscape that remain loose their peace with rows of cars next to them. The area in the pictures is called Esp, situated between "Son en Breugel"  and Eindhoven. So close to the city one can constantly hear the sound of cars in the background. A tiny hint of what is to come. Lack of sufficient finances have set back the proponents. But for how long?

7 opmerkingen:

bas zei

maar op deze manier heb je wel laten zien hoe mooi het nu is.

Loes Belovics zei

Stevige bewerking! moest je je ongenoegen een beetje kwijt?

Groet
Loes

Ellen Denkers-Hartman zei

foto's passen goed bij je verhaal. "Drama" :)

John eos shooter zei

Fraai hoor! Gr. John

Gonnie van de Schans zei

Als dit nostalgie wordt, dan maar vast in zwart/wit? ;-)
Maakt ze wel sprekend. Bewerking ook lekker stevig aangezet, passend bij het onderwerp.
Groeten, Gonnie

René Vos zei

Je omzetting naar zwart/wit passen goed bij het verhaal. Hopelijk gaat het allemaal meevallen.

GR. René

advanduren zei

Leuk initiatief Jowan om het gebied zo voor het nageslacht fotografisch in kaart te brengen. Ik heb nog altijd goede hoop dat deze boze plannen niet doorgaan, maar ja, die van Heugten schijnt niet alleen een plank maar een heel bos voor zijn kop te hebben.

Groeten,
Ad